Isprobajte recept za ovo kremasto savršenstvo
Sastojci:
2 l mleka
0,5 l vode
250 g gustina
40 kašika šećera
2 vanilin šećera
6 jaja (odvojeno belanjca od žutanaca)
6 kašika oštrog brašna
250 ml pavlake za šlag
plus: kore za krempite
Priprema:
Mleko i šećer staviti na vatru da provri, a za to vreme u posebnu posudu sipajte vodu, dodajte žumanca, gustin i brašno, te dobro umutite, piše Stil.
U provrelo mleko umutite mešavinu s vodom i žutancima, te skuvajte kremu.
U posebnoj posudi izmiksajte belanca u čvrsti sneg, te ih lagano i postepeno umešajte u vruću kremu.
Dobijenu kremu stavite na koru lisnatog testa i ohladite.
Na ohlađenu kremu stavite umućenu pavlaku za šlag, te stavite drugu koru lisnatog testa.
Krempite još malo ohladite i onda poslužite.