SOČNA I UKUSNA

DESERT KOJI OBOŽAVAJU SVE GENERACIJE: Starinski recept za božanstvenu KREMPITU i magiju ukusa

0

Isprobajte recept za ovo kremasto savršenstvo

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

2 l mleka

0,5 l vode

250 g gustina

40 kašika šećera

2 vanilin šećera

6 jaja (odvojeno belanjca od žutanaca)

6 kašika oštrog brašna

250 ml pavlake za šlag

 

plus: kore za krempite

 

Priprema:

 

Mleko i šećer staviti na vatru da provri, a za to vreme u posebnu posudu sipajte vodu, dodajte žumanca, gustin i brašno, te dobro umutite, piše Stil.

 

U provrelo mleko umutite mešavinu s vodom i žutancima, te skuvajte kremu.

U posebnoj posudi izmiksajte belanca u čvrsti sneg, te ih lagano i postepeno umešajte u vruću kremu.

 

Dobijenu kremu stavite na koru lisnatog testa i ohladite.

Na ohlađenu kremu stavite umućenu pavlaku za šlag, te stavite drugu koru lisnatog testa.

 

Krempite još malo ohladite i onda poslužite.

 

 

 

makonda-tracker