Ovaj sir se lako i brzo priprema, a možete ga koristiti kao namaz, kao predjelo ili savršeno meze uz čašu dobrog vina.
Ako kao način života biirate vegansku ishranu ili se zbog zdravlja odlučujete na povremeni post i odricanje od namirnica životinjskog porekla, donosimo vam recept za zdrav veganski sir, piše Lovesensa.
Ovaj sir se lako i brzo priprema, a možete ga koristiti kao namaz, kao predjelo ili savršeno meze uz čašu dobrog vina.
Recept za veganski sir
Sastojci:
šolja indijskog oraha
kašičica bosiljka
kašičica origana
1 ½ kašičicu kukuruznog skroba
čeno belog luka
kašika soka od ceđenog limuna
kašičica javorovog sirupa
3 kašike nutritivnog kvasca
2 kašičice agar-agar praha
Priprema:
U blender sipajte indijski orah, kašičicu bosiljka, kašičicu origana, pola kašičice soli, 1 ½ kašičicu kukuruznog skroba, čeno belog luka, kašiku soka od ceđenog limuna, kašičicu javorovog sirupa i 3 kašike nutritivnog kvasca. Sve prelijte sa pola šolje vode i mutite dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
U šerpu sipajte pola šolje tople vode i 2 kašičice agar-agar praha. Mešajte i kuvajte na srednjoj vatri. Kada proključa, dodajte smesu iz blendera i mešajte.
Kuvajte dok sve zajedno ne proključa, a onda sipajte u dublju okruglu posudu. Sir ostavite na 2 sata da se stegne u frižideru. Isecite kriške i uživajte u bogatom ukusu uz čašu vina.