opčiniće vas

DESERT GOTOV ZA UKUPNO 45 MIN: Preukusna KARAMEL torta pravi se LAKO, a ukus je BOŽANSTVEN (RECEPT)

0

Zanimljiva, kremasta, brzo i lako se pravi...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI

 

kore za tortu - gotove

slatka pavlaka - 1 l

kondenzovano mleko - 1 - 2 kutije, zaslađeno (prethodno kuvano u konzervi 2 - 3 sata u dubokoj posudi, u kojoj voda uvek pokriva konzerve - dulce de leche)

orašasti plodovi - sirovi, po izboru

šećer - za pravljenje grilijaša

 

NAČIN PRIPREME

 

Pavlaku umutite u vazdušast krem i u nju dodajte prethodno skuvano kondenzovano mleko (po ukusu, dodajte 1 ili 2 konzerve).

 

Šećer karamelizujte zajedno sa orašastim plodovima, a nakon toga karamel sipajte preko papira za pečenje i sačekajte da se ohladi. Kada je potpuno hladan, grilijaš izmrvite u avanu (možete koristiti i blender).

 

U posudu, u kojoj ste kuvali karamel, sipajte vodu i ostavite posudu malo na vatri da voda primi ostatak karamela. Ovaj sirup iskoristite za prelivanje kora.

Tortu ređajte na sledeći način - stavite koru, prelijte je sirupom i premažite kremom. Na kraju, krem pospite usitnjenim grilijašom.

 

Grilijaš je veoma ukusan sa semenkama suncokreta, ali ga možete napraviti i sa kikirikijem i orasima i svaki put će biti ukusan.

 

 

makonda-tracker