Ako ste u potrazi za ledenom poslasticom čiji ukus osvežava i razoružava, ali vam je stalo i da bude jednostavna i brza za pripremu, imamo idealan recept za vas!
Reč je o ledenoj brzoj torti sa jagodama, koja se ne peče i za koju vam treba svega 10-ak minuta! Sve što vam treba jesu naravno - jagode, dobar kalup za tortu, malo vremena i dobre volje!
Pored toga što je smešno laka za pripremu, najveći plus kod ove torte je i što se možete igrati sa recepturom, i dodavati u nju šta god želite...
Ako vam je ovaj recept jednoličan, dodajte čokoladu ili žele bombone, a jagode možete zameniti i nekim drugim voćem - kajsijama, malinama, borovnicama, brekvama...
Potrebni sastojci:
*250 grama keksa
*125 grama putera
*500 grama krem sira
*250 ml slatke pavlake
*100 grama šećera u prahu
*1 kašičica korice limuna (izrendane)
*1 kašika ekstrakta vanila
*500 grama jagoda
Priprema:
Izmrvite keks, pa ga pomešajte sa otopljenim puterom. Dobro promešajte, pa smesu rasporedite prstima u kalup, najbolje onaj okrugli sa obručem koji se skida. Ovo stavite u frižider, dok pripremate fil.
Krem sir pomešajte sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile i limunovom korom.
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, pa je potom pomešajte sa smesom od sira. U dobijenu smesu ubacite sitno iseckane jagode, pa lagano mešajte. Ovaj fil ravnomerno rasporedite po podlozi od keksa, a po vrhu naređjte jagode. Po želji narendajte i crnu čokoladu preko ove brze torte, ili je prelijte otopljenom čokoladom. Možete je pisuti i kokosovim brašnom, ili čokoladnim mrvicama, čak i belom čokoladom - pustite mašti na volju!
Ovu tortu možete preliti i toplim prelivom od voća: prokuvajte voće sa šećerom i malo vode, a kada dobijete gustu smesu, sklonite sa vatre i sipajte preko gotovog kolača.