Ovaj slatkiš priprema se od jednostavnih sastojaka, a aromatičan je i vrlo ukusan
POTREBNI SASTOJCI
jaja - 6 komada
šećer - 1 šolja
sveže mleko - 4 kašike
kukuruzni griz - 1 šolja
brašno - 1 šolja
limun - narendana kora jednog limuna
vanila - 1 kesica
cimet - 2 prstohvata
ZA SIRUP
šećer - 2 i 1/2 šolje
voda - 2 i 1/2 šolje
limun - sok od 1/2 limuna
maslac - 50 g
vanila - 2 komada
kokosovo brašno
NAČIN PRIPREME
Mutite jaja sa šećerom 10 minuta, dok smesa ne postane vazdušasta. Dodajte mleko i kukuruzni griz i mešajte lagano, dok ne upije. Nakon toga dodajte brašno sa vanilom, cimetom, narendanom korom limuna.
Mešajte lagano da smesa ne padne. Sipajte smesu u namazanu posudu srednje veličine i stavite da se peče na 175 stepeni 30-35 minuta.
Izvadite već ispečeni koh i ostavite da se prohladi. Prelijte da sirupom, koji se sprema na sledeći način.
Skuvajte u odgovarajućoj posudi pomešane vodu i šećer 7 minuta, dodajte sok od limuna, maslac i sklonite sa ringle. Dodajte vanilu i ostavite da se i ona ohladi.
Nakon što prelijete koh sirupom, ostavite da upije 10 minuta i pospite kokosovim brašnom. Ostavite grčki koh u frižideru 4 sata pre nego što servirate. Ukus je neverovatan.