Može se služiti i za doručak i za večeru, a ukus je neverovatan
Napravite malo drugačiji topli sendvič vašem detetu. Umesto hleba i šunke ubacite tikvice i sir, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- 2 šolje rendanih tikvica
- 1 veliko jaje
- 1/2 šolje sveže rendanog parmezana
- 2 sitno seckana mlada luka
- 1/4 šolje kukuruznog skroba
- so
- biber
- ulje
- 2 šolje rendanog čedar sira
Priprema
Izrendane tikvice stavite u kuhinjsku krpu i iscedite višak vode. U srednjoj posudi pomešajte tikvice sa jajetom, parmezanom, zelenim lukom i kukuruznim skrobom. Posolite i pobiberite.
U veliki tiganj sipajte ulje da pokrijete dno. Stavite oko 1/4 šolje smese sa tikvicama na jednoj strani tiganja i oblikujte u mali kvadrat (možete spatulom da pritisnete da se spljošti). Ponovite postupak na drugoj strani tiganja. Pecite dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane, oko 4 minuta po strani.
Na jednu pljeskavicu stavite čedar i poklopite drugom pljeskavicom. Pecite još nekih 2 minuta da se sir istopi. Sklonite sa vatre i ostavite da se ocedi na ubrusu.
Obrišite tiganj, pa ponovite postupak sa preostalim sastojcima. Servirajte odmah.