Toliko su ukusne da vam nikakav namaz neće biti potreban, ali dodajte im parče mesa i čeka vas prava magija!
Sastojci:
- 1 kesica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika brašna
- 1 dl tople vode
Testo:
- 250 g glatkog brašna
- 200 g integralnog brašna
- 1 kašičica soli
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 dl tople vode
Fil:
- 70 g feta sira
- 1 grančica ruzmarina
- 2 kašike maslinovog ulja
Priprema
Kvasac izmešati s brašnom, šećerom i vodom, pa ga ostaviti 10-ak minuta da nadođe. Pomešati obe vrste brašna i dodati so.
Dodati nadošli kvasac, maslinovo ulje, toplu vodu, pa umesiti meko testo. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da nadođe, oko 45 minuta.
Nadošlo testo podeliti na 4 dela, staviti u podmašćen pleh, rukama istanjiti i razvući u lepinjice. Premazati ih maslinovim uljem, pa prstima napraviti udubljenja.
Ostaviti još 10 minuta pokriveno krpom. Fetu izmrviti i utisnuti u testo, posuti sa malo ruzmarina i izbockati viljuškom. Peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C.