Manje vremena za seckanje i mešanje, više vremena za uživanje u ručku natenane!
Musaka od pečuraka
Sastojci:
- 1 pakovanje šampinjona
- 2 glavica luka
- 150 g suve slanine
- 100 g kobasice po izboru
- 2 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- hleb (12 kriški)
- 200 g mleka
- 200 ml pavlake
- 4 jaja
- vegeta, peršun, so, biber
- origano
Priprema
Crni luk iseći na tanke kolutove, pa ga staviti na srednju vatru da se dinsta na malo ulja. Nakon toga dodati šampinjone koji su isečeni na listiće. Sačekati da pečurke malo puste vodu i onda dodati slaninu i kobacicu tanko isečenu na kockice i kolutiće. Dodati vegetu, so, biber, peršun sve po ukusu.
Uzeti vatrostalnu posudu u koju ćete da pečete i u nju sipajte malo ulja. Potom poređajte kriške hleba, koje ste na kratko spustili u mleko. U zavisnosti od veličine posude trebaće vam 5, 6 kriški za podlogu.
Na hleb ćete staviti pripremljene šampinjone, pa ponovo poređajte red natopljenog hleba. Preko njih ponovo šampinjone. Sve prelijte mešavinom pavlake i jaja.
Sad je jelo gotovo i spremno za pečenje. Stavite vatrostalnu u rernu i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Vaši ukućani će biti oduševljeni.
Nastavak na sledećoj strani.