Policijski čas i loše vreme ne moraju vas sprečiti da uživate u specijalitetima
Potrebno je:
1 svinjski file
1 kašika kečapa
1 kašika vode
1 kašičica suvog biljnog začina
po ukusu soli
po ukusu bibera
po ukusu belog luka u prahu
1 kašika ulja
1 crvena paprika
1 žuta paprika
1 glavica crvenog luka
1 kašika susama
Priprema:
U činiju sipati kečap, vodu, ulje, suvi biljni začin, so, biber, beli luk u prahu i susam dobro sve izmešati. Svinjski file iseći na kocke i dodati u činiju dobro izmešati da marinada prekrije meso. Ostaviti meso što duže da se marinira najbolje preko noći u frižideru. Povrće iseći na kockice. Na štapiće nizati meso i povrće poređati u pleh koji obložimo pek papirom. Peći na 250°C.
( Recept.com )