recept dana

NAPRAVITE UGOĐAJ U SVOM DOMU ZA PRVOMAJSKI PRAZNIK: Ražnjici sa mesom i povrćem pečeni u rerni!

0

Policijski čas i loše vreme ne moraju vas sprečiti da uživate u specijalitetima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

1 svinjski file

1 kašika kečapa

1 kašika vode

1 kašičica suvog biljnog začina

po ukusu soli

po ukusu bibera

po ukusu belog luka u prahu

1 kašika ulja

1 crvena paprika

1 žuta paprika

1 glavica crvenog luka

1 kašika susama

 

Priprema:

 

U činiju sipati kečap, vodu, ulje, suvi biljni začin, so, biber, beli luk u prahu i susam dobro sve izmešati. Svinjski file iseći na kocke i dodati u činiju dobro izmešati da marinada prekrije meso. Ostaviti meso što duže da se marinira najbolje preko noći u frižideru. Povrće iseći na kockice. Na štapiće nizati meso i povrće poređati u pleh koji obložimo pek papirom. Peći na 250°C.

 

 

 

 

makonda-tracker