Uživajte u savršenom domaćem hlebu
Danas kad smo svi u svojim kućama, imamo vremena i za isprobavanje novih recepata, a za ovaj je potrebno samo 5 namirnica:
1 paketić suvog kvasca
500 ml mlake vode
3 kašike šećera plus još pola kašičice
2 kašike ulja
720 g brašna
Priprema: U velikoj posudi ostavite kvasac uz pola kašičice šećera u toploj vodi. Kad se na površini pojave mehurići, u drugoj posudi pomešajte ostatak šećera, so i pola količine brašna. U posudu s kvascem dodajte 1 kašiku ulja i sve premestite u posudu sa suvim sastojcima. Sve pomešajte pa dodajte postepeno ostatak brašna dok testo ne postane glatko.
Stavite na pobrašnjenu površinu i mesite dok testo ne postane elastično. Vratite u posudu, premažite uljem i prekrijte krpom i ostavite da se testo podiže.
Podelite naraslo testo na dva dela, oblikujte u veknu - stavite svaku u posebnu posudu, prekrijte i pustite da još raste. Nakon što je sve gotovo, hleb pecite u rerni na 190 stepeni 30-ak minuta.
Uživajte u savršenom domaćem hlebu!