DIVNA POSLASTICA

NE PEČE SE, A PRIPREMA NE MOŽE BITI JEDNOSTAVNIJA: Napravite za tili čas ukusnu KEKS tortu sa JABUKAMA (RECEPT)

0

Obradujte ukućane ovom savršenom poslasticom

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1/2 kg keksa

1 kg jabuka

1 l vode

250 g šećera

2 kesice pudinga od vanile

 

Glazura:

 

100 g čokolade

2 kašike ulja

 

Priprema:

 

Skuvajte vodu, šećer i jabuke (očišćene i iseckane na kockice). Kad se jabuke skuvaju, u smesu dodajte i prah pudinga od vanile, piše Lepa i srećna.

 

Ređajte u pleh naizmenično red keksa i red jabuka s pudingom. Završni red je keks.

 

Kad se kolač sasvim ohladi, prevucite ga čokoladnom glazurom ili filom koji možete naprašiti prah šećerom. U tom slučaju, dekorišite čokoladnim sirupom.

 

Napomena: Keks ne morate da umačete u vodu ili sok jer će ga fil malo smekšati. Eventualno možete da poslednji red ovlaš natopite sokom od jabuka.

 

 

makonda-tracker