Za zeka-mafine neće vam biti potrebno mnogo vremena, a ni materijala za pripremu, a na uskršnjoj trpezi biće savršebna dekoracija, kako za klince, tako i za odrasle.
Pored estetike, zečići su neodoljivog ukusa, stoga počnite sa pripremom. Od sastojaka obezberite navedene namirnice, piše Stvar ukusa.
Sastojci za mafin:
- 1 šolje brašna (dve kašike kukuruznog brašna)
- prašak za pecivo
- 6 kašika šećer
- 1 jaje
- ekstrakt vanile
- 60 grama rastopljenog maslaca
Sastojci za krem:
- 60 g putera
- pola kašike vanile
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašika mleka
Pomešajte sve suve sastojke, potom dodajte jaje, mleko i maslac. Kada sve dobro promešate, izlijte u kalupe i pecite na temperaturi od 180 stepeni oko 15 minuta.
Potom pomešajte puter, šećer u prahu i vanilu, sve sipajte u vrećicu za dekoraciju. U odvojenoj posudi pomešajte kristal-šečer i boju za kolače, a detaljnu demonstaciju dekoracije možete pogledati u ovom snimku, posle jednog minuta i 30 sekundi.