Idealno u vreme kad ne možete u nabavku
Sastojci:
400 ml vode
600 g brašna
2 supene kašike ulja
6 srednjih krompira
1 veća glavica crnog luka
so
biber
svinjska mast ili ulje
Priprema:
Umesiti testo od vode, brašna, ulje i malo soli, tako da se ne lepi za ruke.
Testo podeliti na dva dela i ostaviti na brašnom posutoj podlozi pokriveno salvetom.
Za to vreme oljuštiti krompir, izrendati, sitno iseckati crni luk i posoliti po želji.
Jednu polovinu testa posle pola sata razviti na stolanjaku, staviti pet kašika ulja ili masti, posuti isceđenim krompirom.
Staviti u podmazan pleh.
Tako uraditi i sa drugom polovinom testa.
Premazati odozgo sa dve kašike ulja ili masti. Pecite pitu u prethodno zagriejanoj rerni na 200 C dok ne porumeni. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.