mislite na vreme

OBEZBEDITE DOVOLJNO HRANE TOKOM KARANTINA: Ukoliko imate ove namirnice, možete napraviti bezbroj ukusnih jela!

0

Mame i bake će vam dati najbolje savete

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Poslušajte savete mama i baka i spremite nekoliko ključnih sastojaka s kojima možete pripremiti brojna jela, a zbog kojih nikada nećete biti gladni. Ova hrana daće vam dovoljno energije za obavljanje svakodnevnih potreba u kriznim situacijama.

 

SPISAK NAMIRNICA:

 

- brašno - šećer - kvasac (u prahu ili sveži) - jaja - krompir - ulje - so

 

HLEB

 

 Postoje brojni recepti za pripremu, a baziraju se na nekoliko osnovnih sastojaka: brašnu, kvascu, šećeru, soli i vodi. Šećer će vam pomoći da aktivirate kvasac, a možete premazati i uljem kako biste dobili finu i hrskavu koricu.

 

JAJA NA 100 NAČINA

 

foto: Profimedia

SVEŽA TESTENINA

 

Ako u kući imate brašna i jaja, vrlo lako možete napraviti i svoju testeninu. Osnovni recept glasi da na jedno jaje ide 100 grama brašna te prstohvat soli. Brašno stavite u posudu, napravite udubljenje u sredini i u nju razbijte jaja te dodajte malo soli. Viljuškom mešajte sastojke, prebacite ih na površinu i mesite dok ne dobijete glatku i elastičnu kuglu testa. Pokrijte ga folijom i pustite da se odmara pola sata. Nakon toga ga oblikujte po želji.

 

foto: profimedia

BISKVIT S KARAMELOM

 

Kad se zaželite nečega slatkog, napravite jednostavan biskvit te ga premažite karamelom, odnosno šećerom koji ste rastopili u loncu dok nije dobio zlatnosmeđu boju.

 

 

 

makonda-tracker