icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

brzo i lako

GOTOVI SU ZA 15 MINUTA: Neodoljivi pica-mafini idealno su posluženje u svakoj prilici (RECEPT)

Podeli:

Ovo ukusno pecivo pravi se veoma jednostavno i kratko, a obožavaće ga i deca i odrasli!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 160 grama brašna
  • Kesica suvog kvasca
  • ¼ kašičice šećera
  • Prstohvat soli
  • Dve kašike ulja
  • 60 mililitara paradajz sosa
  • 125 grama mocarele
  • Nekoliko svežih listića bosiljka
  • 250 grama čeri paradajza

 

Priprema

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite kalupe za mafine.

 

foto: Shutterstock

U posudi pomešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini napravite udubljenje. U manjoj posudi pomešajte ulje i 2/3 čaše vode, pa tu mešavinu sipajte u udubljenje. Izmešajte sve da napravite mekano, lepljivo testo.

Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i zamesite dok testo ne postane elastično.

 

Razvucite testo pa čašom vadite krugove, a zatim ih stavljajte u kalupe za mafine. Na testo namažite malo paradajz sosa, stavite malo rendane mocarele, pa čeri paradajz. Pecite 15-20 minua ili dok testo ne postane zlatno, a sir se ne istopi.

 

Možete da ih poslužite tople ili hladne.

 

 

Inicijalizacija u toku...