Miris domaće kuhunje
Sastojci:
1100g šećera
1300ml vode
190g skrobnog brašna
1/2 limunovog soka
ekstrati,boja,bademi,orasi,kokos po želji
150g šećera u prahu
100g gustina
Priprema:
Ukuvajte 400ml vode sa ukupnom količinom šećera.
Dakle sirup kuvajte 15 minuta , mora ispasti 1/3 tečnosti. Kada je gotov sklonite ga s vatre.
Ostatak vode promešajte sa gustinom, stavite u što širu tepsiju ,ulijte sirup dobro promešajte i ukuvajte.
E sada sledi najbitnija faza u izradi ratluka.
Ovaj postupak ukuvavanja traje najmanje sat vremena.
Najbitnije kod ovog postupka je da ta smesa izgubi što više vode, a da vam se ne zapali.
Dakle vrlo brzo će se smesa zgusnuti i biće gustoće kao recimo puding.
Vi smanjite vatru na srednje jaku i krčkajte povremeno mešajući.