broj 1 na google-u

OVO JE NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU: Pastirska pita je S RAZLOGOM ponela titulu najpopularnijeg jela ove godine!

0

Uprkos raznim trendovima koji se često smenjuju u vrhunskoj gastronomiji poslednjih nekoliko godina, većina ljudi i dalje traga za tradicionalnim domaćim jelima za čiju pripremu nisu potrebne komplikovane namirnice i kuvarska pomagala.

foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kašičica ulja

2-3 srednje šargarepe

1 veliki crni luk

500 g mlevene junetine

2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea

1 šolja smrznutog graška

0,5 l goveđeg bujona ili vode

1 lovorov list

1 kašičica aleve paprike

¼ kašičice čilija

900 g krompira

2 dl pavlake za kuvanje

so, biber

 

Priprema:

 

Luk i šargarepu naseckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.

Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.

Dodati koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.

Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.

Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.

 

 

makonda-tracker