Uprkos raznim trendovima koji se često smenjuju u vrhunskoj gastronomiji poslednjih nekoliko godina, većina ljudi i dalje traga za tradicionalnim domaćim jelima za čiju pripremu nisu potrebne komplikovane namirnice i kuvarska pomagala.
Sastojci:
1 kašičica ulja
2-3 srednje šargarepe
1 veliki crni luk
500 g mlevene junetine
2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea
1 šolja smrznutog graška
0,5 l goveđeg bujona ili vode
1 lovorov list
1 kašičica aleve paprike
¼ kašičice čilija
900 g krompira
2 dl pavlake za kuvanje
so, biber
Priprema:
Luk i šargarepu naseckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.
Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.
Dodati koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.
Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.
Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.