RECEPT

POSNE RUSKE KAPE: Desert podjednako ukusan kao i u mrsnoj verziji

0

I u danima posta možete uživati u ovoj divnoj poslastici.

 

Priprema:

 

U činiju sipati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, ulje kakao i kiselu vodu. Sve dobro izjednačiti.

 

Pleh 40 x 30 obložiti pek papirom i izliti testo. Peći na 200 stepeni oko 20 min. Istresti na drugi pek papir i skloniti donji papir.

 

Kad se ohladi kalupom vaditi krugove. U vruću vodu dodati šećer i ubaciti 4 kašike mleka u prahu i staviti na šporet.

 

Izmešati brašno i gustim sa vodom i kad provri dodati u mleko i dobro izjednačiti žicom. Ostaviti da se sasvim ohladi uz često mešanje.

 

U plastični sud ubaciti omekšan margarin i 3 kašike prah šećer i dobro mikserom umutiti penasto. Kad se krema ohladi dodavati u margarin postepeno i sve izmiksati u glatku kremu.

 

Na jedan krug naneti malo kreme pa poklopiti drugim krugom i namazati okolo kolača i uvaljati u kokos.

 

Rastopiti čokoladu i na svaku kapicu staviti po jednu kašičicu.

 

Ostaviti da se ohladi i sladiti se…

 

 

makonda-tracker