obavezno probajte

Ovo su najmekše pogačice na svetu: Brza i laka priprema, a fenomenalan ukus (RECEPT)

0
Uz ove pogačice poslužite sitan sir, domaće suvo meso i ne možete da pogrešite
foto: Profimedia
foto: Profimedia

U činiji izmešajte mleko, vodu, šećer i kvasac i ostaviti 5 min.

Dodajte jogurt, jaje i brašno pomešano sa soli. Mikserom sa nastavcima za testo mešiti 7- 8 min da se dobije mekano, glatko i malo leplivo testo.Pokrijte čistom krpom i ostaviti da naraste.

Ovaj recept će vas oduševiti: Idealan obrok za letnje dane i savršenu liniju

Naraslo testo istresti na brasnom posutu podlogu, premešati ga i podeliti na 8 loptica.

U tavu sipajte ulje da pokrije dno tave. Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peći na ulju po par minuta sa obe strane da porumene.

Ekonomičan i veoma ukusan: Domaći hleb koji se ne mesi (RECEPT)

Uz ove mekane pogačice poslužite sitan sir i suvo meso, kačkavalj ili kajmak.

SASTOJCI

200 ml toplog mleka

150 ml mlake vode

1 kesica kvasca

1 kašičica šećera

150 g gustog jogurta

1 jaje

Hilandarski pasulj: Jedno od omiljenih srpskih jela po receptu svetogorskih monaha

2 kašičice soli

600 gr brašna

ulje za prženje

Dodaci za posluženje: sir, suvo meso, kačkavalj, kajmak

makonda-tracker