U činiji izmešajte mleko, vodu, šećer i kvasac i ostaviti 5 min.
Dodajte jogurt, jaje i brašno pomešano sa soli. Mikserom sa nastavcima za testo mešiti 7- 8 min da se dobije mekano, glatko i malo leplivo testo.Pokrijte čistom krpom i ostaviti da naraste.
Ovaj recept će vas oduševiti: Idealan obrok za letnje dane i savršenu liniju
Naraslo testo istresti na brasnom posutu podlogu, premešati ga i podeliti na 8 loptica.
U tavu sipajte ulje da pokrije dno tave. Svaku lopticu razvaljati na 0,5 cm i peći na ulju po par minuta sa obe strane da porumene.
Ekonomičan i veoma ukusan: Domaći hleb koji se ne mesi (RECEPT)
Uz ove mekane pogačice poslužite sitan sir i suvo meso, kačkavalj ili kajmak.
SASTOJCI
200 ml toplog mleka
150 ml mlake vode
1 kesica kvasca
1 kašičica šećera
150 g gustog jogurta
1 jaje
Hilandarski pasulj: Jedno od omiljenih srpskih jela po receptu svetogorskih monaha
2 kašičice soli
600 gr brašna
ulje za prženje
Dodaci za posluženje: sir, suvo meso, kačkavalj, kajmak
( najbolji-recepti.com )