recept

NAJUKUSNIJE DOMAĆE PROFITEROLE: Desert francuske kuhinje na bakin način

0

Odlična kombinacija slatke pavlake i čokolade.

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

 

  • 125 ml mleka
  • 125 ml vode
  • 100 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 5 krupnih jaja
  • malo soli
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade
  • kocka margarina ili maslaca

 

Priprema:


U šerpu sipati vodu, ulje, mleko kao i malo soli i kad provri sipati brašno.

 

Mešati minut dva. Ostaviti da se prohladi, pa dodati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači. Pleh obložiti pek papirom. U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200°C oko 35-40 min.


Kad se malo prohlade nožićem sa donje strane izbušiti rupice.


Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric, pa sa produžetkom napunite profiterole. Rastopite čokoladu sa margarinom, može i malo ulja, pa punjene kolačiće provucite kroz rastopljenu čokoladu i ređajte na rešetku. Kad se stegnu, mogu se poslužiti.

 

 

makonda-tracker