Odlična kombinacija slatke pavlake i čokolade.
Sastojci:
- 125 ml mleka
- 125 ml vode
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 5 krupnih jaja
- malo soli
- 200 ml slatke pavlake
- 150 g čokolade
- kocka margarina ili maslaca
Priprema:
U šerpu sipati vodu, ulje, mleko kao i malo soli i kad provri sipati brašno.
Mešati minut dva. Ostaviti da se prohladi, pa dodati jaja i mutiti mikserom dok se sve ne izjednači. Pleh obložiti pek papirom. U špric ubaciti testo i u plehu oblikovati male loptice. Peći na 200°C oko 35-40 min.
Kad se malo prohlade nožićem sa donje strane izbušiti rupice.
Umutiti slatku pavlaku, ubaciti u špric, pa sa produžetkom napunite profiterole. Rastopite čokoladu sa margarinom, može i malo ulja, pa punjene kolačiće provucite kroz rastopljenu čokoladu i ređajte na rešetku. Kad se stegnu, mogu se poslužiti.
( Kod bake u gostima )