Izgleda božanstveno, a o ukusu da ne govorimo
Potrebni sastojci:
300 ml belanaca, (od 8 jaja standardne veličine),
200 g prah šećera,
1 puna kašika gustina,
1 kesica vanil šećera,
1 kašika soka od limuna,
mrvica soli,
100 g kokosa (mrvice ili kokos brašno),
1/2 l slatke pavlake.
PRIPREMA:
Belanca ne treba da budu iz frižidera, već na sobnoj temperaturi. Uključite rernu na 150 stepeni. U belanca odmah staviti malo soli i par kapi soka od limuna. Mikserom mutiti na najvećoj brzini i kada se napravi pena, dodati šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju i stavite u rernu da se peče na manjoj temperaturi na 100stepeni. Sušite ih na ovoj temperaturi 30 minuta.
Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos.
Kada se ohlade kore, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite jednom trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru premžite šlagom celu tortu i pospite mrvice kokosa odozgo.