icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT DANA

BLIŽI VAM SE SLAVA ILI ROĐENDAN? BELA KOKOS TORTA je prava stvar!

Podeli:

Izgleda božanstveno, a o ukusu da ne govorimo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebni sastojci:

 

300 ml belanaca, (od 8 jaja standardne veličine),

200 g prah šećera,

1 puna kašika gustina,

1 kesica vanil šećera,

1 kašika soka od limuna,

mrvica soli,

100 g kokosa (mrvice ili kokos brašno),

1/2 l slatke pavlake.

 

PRIPREMA:

 

Belanca ne treba da budu iz frižidera, već na sobnoj temperaturi. Uključite rernu na 150 stepeni. U belanca odmah staviti malo soli i par kapi soka od limuna. Mikserom mutiti na najvećoj brzini i kada se napravi pena, dodati šećer. Kada dobro umutite belanca, dodajte gustin i sve polako prebacite u podmazanu tepsiju i stavite u rernu da se peče na manjoj temperaturi na 100stepeni. Sušite ih na ovoj temperaturi 30 minuta.

 

Kada je kora gotova, izvadite je i umutite slatku pavlaku dok se ne pretvori i penasti šlag. U šlag umutite i preostali kokos.

 

Kada se ohlade kore, presecite ih na tri dela. Na tacnu stavite prvu koru i premažite jednom trećinom šlaga, zatim stavite drugu koru i ponovite postupak, a kada stavite treću koru premžite šlagom celu tortu i pospite mrvice kokosa odozgo.

 

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...