recept dana

POSLUŽITE GOSTE NEODOLJIVIM SLATKIŠEM: Domaći kesten pire!

0

Sve bake su odrasle na ovoj poslastici

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kg kestena

500 ml punomasnog mleka

2 vanilin šećera

20 g belog šećera

25 ml ruma

 

Priprema: 

 

Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih. S obzirom na ti da se najbolje gule dok su još vrući, držite ih poklopljene u loncu da što duže ostanu topli.

 

Usitnite oguljene kestene u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne prožme, mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte mleka, a ako je preretka kuvajte malo dulje.

 

Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, protisnite je u mašinici.Po želji možete umutiti malo šlaga.

 

foto: Shuterstock

 

 

 

makonda-tracker