Po bakinom receptu je uvej najbolje raditi
Sastojci:
600 gr goveđeg mesa
600 gr crnog luka
250 ml soka od paradajza
1 kašičice peršuna
1 kašičice bibera
2 kašike mlevene crvene paprike
1 kašika vegete
so po ukusu
2 komada lovorovog lista
600 ml vode
6 kašika suncokretovog ulja
po zelji ljute papričice
po zelji malo bosiljka
Priprema:
Oljuštite crni luk i sitno ga naseckajte.
Meso narežite na kockice.
Na zagrejanom ulju pržite luk dok ne postakli i dobije tamno žutu boju, pa dolijte vode ( ca 300 ml ) i ostavite da se dinsta na srednjoj temperaturi na 20 minuta.
Posle 20 minuta, dodajte 2 kašičice crvene mlevene paprike, lovorov list i govedinu, dolijte vode, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka dok meso ne omekša, pa sa vremena na vreme dolivajte vodu i povremeno promešati.
Kada je meso omekšalo i mešavina postala jako gusta, dodajte vegetu i paradajz sok, posolite i pobiberite i kuvajte jos 15 minuta, pred kraj na 5 minuta po želji mozete dodati malo bosiljka i kuvati jos 2 minuta.