prste da poližeš

USPEĆE VAM SVAKI PUT: Recept za najbolje testo za tulumbe

0

Uživajte u divnim i ukusnim tulumbama!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Potrebno je:

 

  • 200 g brašna
  • 250 ml vode
  • 5 jaja
  • 1 limun
  • 50 ml ulja
  • 1/2 l ulja (za prženje)

 

Sirup:

 

  • 500 g šećera
  • 250 vode
  • 2 vanilin šećera
  • 1 limun

 

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

Sipati šećer u šerpu i dodati 300 ml vode i isečen limun. Kad provri, dodati 2 vanilin šećera. Ostaviti 2-3 min, pa isključiti.

 

U drugu šerpu sipati 250 ml vode i 50 ml ulja. Kad provri, sipati brašno i mešati.


Prohladiti… U mikser staviti prohlađeno testo i dodavati jedno po jedno jaje da testo bude bez grudvica i malo ređe. Ulje sipati u veću šerpu, pa špricem ubacivati testo.

 

Ulje mora da bude mlako. Kako se ulje greje, tulumbe kreću da rastu i same se okreću u šerpi. Kad porumene, vaditi rešetkom i stavljati u sirup.

 

Drugu turu stavljati u ulje, ali ulje treba isključiti bar 5 minuta da malo se ohladi i tako do kraja.

 

 

 

makonda-tracker