recept

IDEALNA VEČERA ZA VAŠE GOSTE: Slana štrudla sa šunkom i sirom

0

Iako se štrudle najčešće prave slatke, mogu da budu veoma ukusne i slane.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Sastojci:

 

  • Oko pola kilograma brašna
  • 20 grama kvasca
  • 200 mililitara jogurta
  • 100 mililitara mlake vode
  • Kašičica šećera
  • Kašičica soli
  • Dva jaja
  • 200 grama šunke
  • 300 grama sitnog sira
  • Susam za posipanje
  • Ulje

 

Priprema:

 

U posudu najpre pomešajte kvasac i mlaku vodu, kašičicu brašna i izmešajte. Zatim u to dodajte jedno jaje i umutite ručno, pa dodajte oko 250-300 grama brašna i so. Sve dobro izmešajte, pa dodajte jogurt i puter isečene na listiće. Ponovo mešajte, dodajte ostatak brašna i zamesite testo, sve dok ne prestane da bude lepljivo.

 

U posudu stavite malo ulja, zatim u nju stavite testo i ostavite da naraste oko sat vremena.

 

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

 

Na pobrašnjenu površinu stavite testo i zamesite ga, podelite na dva dela, pa prvo razvucite jedan, na njega nanesite sitni sir, pa poređajte šunku. Urolajte testo i prebacite u podmazan pleh. Isto ponovite i sa drugim delom testa – razvucite, rasporedite sir i šunku, stavite u pleh.

 

U posudi umutite jedno jaje, premažite testo odozgo i pospite susamom. Pecite oko pola sata ili dok testo ne dobije braonkastu boju.

 

 

makonda-tracker