Prvi jesenji dani nose sa sobom nove namirnice i, samim tim, nove recepte!
Sastojci:
- 100 grama brašna
- Pola kašičice praška za pecivo
- Pola kašičice sode bikarbone
- Pola kašičice mlevenog cimeta
- Pola kašičice ekstrakta vanile
- ¼ kašičice soli
- Tri jaja
- 150 grama šećera
- 200 grama rendane bundeve
- 50 grama šećera u prahu
Za fil:
- 170 grama krem sira
- 150 grama šećera u prahu
- 170 grama grčkog jogurta
- Kašičica ekstrakta vanile
- Šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
Zagrejte rernu na 190 stepeni, a pleh podmažite uljem i obložite papirom za pečenje.
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i so. U odvojenoj posudi umutite mikserom jaja i šećer, dok ne dobijete penastu i žutu smesu. Dodajte ekstrakt vanile i rendanu bundevu.
U to polako dodajte suve sastojke, izmešajte, pa nalijte u pleh i rasporedite ravnomerno. Pecite oko 13 do 15 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.
Čistu krpu pospite šećerom u prahu, pa pečenu koru stavite na to. Polako skinite papir za pečenje za kore i opet pospite malo šećera u prahu, pa urolajte koru dok je još topla.
Umutite krem sir, jogurt i ekstrakt vanile, a zatim dodajte šećer i još malo umutite. Smesu ostavite u frižideru sat vremena.
Odrolajte koru, namažite fil i ponovo urolajte. Možete rolat da poslužite odmah, ali će biti ukusniji ako ga ostavite da prenoći u frižideru. Pre serviranja pospite odozgo šećerom u prahu.