iz samog raja

Ukus jeseni: Palačinke sa bundevom koje ćete stalno pripremati

2

Isprobajte ovaj recept za ukusne jesenje palačinke sa bundevom

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Ostalo vam je malo pirea od bundeve i ne znate šta da radite s njim? Palačinke su uvek doborodošle, a recept ove omiljene poslastice sa bundevom će vas oduševiti, preporučuje Stil.

 

Sastojci:

 

2 jaja

2 šoljice oštrog brašna

1 šoljica pirea od bundeve

3 velike kašike maslaca

4 velike kašikešećera

2 prstohvata soli

1 šoljica mleka

2 male kašičice praška za pecivo

 

Priprema:

 

Otopite maslac.

U posudi razmutite jaja, dodajte šećer, so, maslac i pire od bundeve pa sve dobro promešajteili umutite mikserom.

Zatim brašno pomešajte s praškom za pecivo, a onda mleko dodajte u smesu.

Ako primetite da vam je smesa previše retka ili gusta, slobodno po potrebi dodajte još malo brašna ili mleka.

Umutite smesu i pecite palačinke u tiganju.

 

Saveti:

 

Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom.

 

Naseckajte malo čokolade na manje komadiće ili sebi olakšajte posao tako što ćete kupiti čokoladne kapljice.

Odvojte pola smese i stavite u tiganj.

Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte sa još pola smese.

Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno slažuuz bundevu poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak biće i sirup od javora.

Neka vam jedna šoljica bude mera za sve sastojke.

Ako želite više palačinki, koristite šolljicu veće zapremnine.

 

 

makonda-tracker