Isprobajte ovaj recept za ukusne jesenje palačinke sa bundevom
Ostalo vam je malo pirea od bundeve i ne znate šta da radite s njim? Palačinke su uvek doborodošle, a recept ove omiljene poslastice sa bundevom će vas oduševiti, preporučuje Stil.
Sastojci:
2 jaja
2 šoljice oštrog brašna
1 šoljica pirea od bundeve
3 velike kašike maslaca
4 velike kašikešećera
2 prstohvata soli
1 šoljica mleka
2 male kašičice praška za pecivo
Priprema:
Otopite maslac.
U posudi razmutite jaja, dodajte šećer, so, maslac i pire od bundeve pa sve dobro promešajteili umutite mikserom.
Zatim brašno pomešajte s praškom za pecivo, a onda mleko dodajte u smesu.
Ako primetite da vam je smesa previše retka ili gusta, slobodno po potrebi dodajte još malo brašna ili mleka.
Umutite smesu i pecite palačinke u tiganju.
Saveti:
Ako želite, palačinke možete puniti čokoladom.
Naseckajte malo čokolade na manje komadiće ili sebi olakšajte posao tako što ćete kupiti čokoladne kapljice.
Odvojte pola smese i stavite u tiganj.
Odmah palačinku posipajte s malo čokoladnih kapljica i preko toga prelijte sa još pola smese.
Palačinke možete obogatiti i začinima koji se tradicionalno slažuuz bundevu poput cimeta, muškatnog oraščića i klinčića. Sjajan dodatak biće i sirup od javora.
Neka vam jedna šoljica bude mera za sve sastojke.
Ako želite više palačinki, koristite šolljicu veće zapremnine.