Spremite pleh i dobru volju
Potrebno:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
½ kašičice praška za pecivo
2 kašike tople vode
1 kašika ulja
Fil:
500 g jagoda
200 g kisele pavlake 20 % mm
100 g šećera u prahu
200 g mlevene plazme
2 kesice šlag krema
50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca izmiksajte uz postepeno dodavanje šećera, a onda dodajte jedno po jedno žumance neprestano muteći mikserom. Sjedinite brašno i prašak za pecivo pa dodajte u pripremljena jaja. Na kraju dodajte toplu vodu i ulje i varjačom promešajte. Sipajte u pleh od rerne, 30 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite 13-15 minuta na 200 °C. Pečeni patišpanj izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.
Jednu kesicu šlaga pripremite prema uputstvu sa pakovanja. U sud sipajte kiselu pavlaku i dodajte šećer u prahu. Mešajte dok se ne sjedini pa dodajte plazmu i pripremljen šlag.
Filom premažite patišpanj, pa preko izrendajte čokoladu na krupno i složite iseckane jagode.
Urolajte i premažite drugom kesicom šlaga koju ste takođe pripremili prema uputstvu sa pakovanja.