recept

NAJJEDNOSTAVNIJA PRIPREMA ZA ZIMU: Napravite džem u PLEHU!

0

Ovako se džem priprema više nego lako.

napravite časkom ukusan džem
napravite časkom ukusan džemfoto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama)
  • po želji kašika-dve belog ili žutog šećera

 

Priprema:


Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom.

 

Pecite na temperaturi od 170°C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode.

 

Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.

 

Napomena: po želji, možete dodati i druge arome – malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.

 

 

makonda-tracker