Fina i ukusna poslastica za svakoga, a priprema se jednostavno.
ZA KORU
- jaja - 4 komada
- šećer - 12 kašika
- mleko - 12 kašika
- ulje - 12 kašika
- brašno - 12 kašika
- prašak za pecivo - 1 kesica
- kakao - 2 kašike
ZA PRELIV
- mleko - 400 ml
- šećer - 4 kašike
ZA FIL
- šlag krem - 100 g, beli
- gazirana mineralna voda - 100 ml
- kisela pavlaka - 180 g
Na sledećoj strani priprema.
NAČIN PRIPREME
Za koru: Mikserom umutiti jaja i šećer. Postepeno dodavati ulje i mleko neprekidno muteći mikserom. Potom mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakao prahom.
Promešati varjačom kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u uljem podmazan i brašnom posut pleh (srednjih dimenzija) i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Gotovu koru izvaditi iz rerne i tako vrelu preliti mešavinom mleka i šećera (mleko prokuvati, ostaviti da se dobro ohladi, dodati šećer, izmešati i držati u frižideru kako bi preliv bio hladan). Ostaviti da se ohladi i kora lepo upije mleko.
Za fil: Šlag krem umutiti sa hladnom gaziranom mineralnom vodom, dodati kiselu pavlaku i dobro umutiti mikserom. Dobijenu smesu naneti preko ohlađene kore. Seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.