Za svega 20 minuta, možete poslužiti prijateljima i porodici
Sastojci:
pakovanje malih tortilja (8 kom)
300 g raznog povrća iseckanog na kockice
(pasulj, tikvice, paprika, crni luk, šampinjoni)
200 g crvenog pasulja iz limenke
10 g đumbira
100g paradajz pelata
400 g kačkavalja
so i biber
3 kašike maslinovog ulja
Način pripreme:
U tiganju na zagrejanom ulju propržiti povrće da omekša. Začiniti solju i biberom i sitno seckanim đumbirom. Dodati usitnjeni pelat i pasulj dobro promešati i ostaviti da krčka još nekoliko minuta.
Narendati sir. Odvojiti 100g kojim će se pre pečenja posuti tortilje.
Svaku tortilju nafilovati jednakom količinom fila od povrća i sirom i urolati kao palačinku.
Da se ne bi odmotale probodite je čačkalicom.
Tortilje ređati u nauljenu tepsiju za pečenje i na kraju posuti preostalim sirom.
Peći na 180°C oko 10 minuta ili dok se sav sir na tortiljama ne otopi i počne da dobija koricu.