Ukoliko su vam dosadili obični ćevapi, pljeskavice, ražnjići, sada ih možete napraviti sa sezonskim povrćem
Sastojci:
1 kg svinjskog buta
4 babure paprike
3 glavice crnog luka
nekoliko paradajza
1 čen belog luka
so
crvena, mlevena paprika
1 šolja piva
biber
1 šolja ulja
16 kocki masne slanine
Priprema:
Meso iseći na kockice.
Pomešati so, beli luk, biber, papriku, ulje i pivo, pa istresti u kesu, pa dodati meso i zatvoriti.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati.
Iseći luk, papriku i paradajz tako da možete da ih nanižete na štapiće za ražnjiće.
Zatim nižete, redosledom koji želite ili meso, luk, meso, paradajz, pa paprika, meso i na kraju slanina.
Pecite na gril tiganju tako što ćete u tom slučaju koristiti drvene štapiće pa otkinuti višak štapića da bi vam stao ražnjić u tiganj, na kućnom roštilju na struju ili na pravom na ćumuru. Izaberite.
Od ove mere se dobije 16 ražnjića.