Pred vama je vaša nova omiljena poslastica koja se lako i brzo sprema. Iznenadite goste ili uživajte u torti u krugu porodice.
Sastojci:
6 žumanaca
250 g šećera
250 g jagoda
750 ml slatke pavlake
250 g bele čokolade
Priprema:
Izmiksajte žumance i šećer, a kada smesa postane penasta, stavite je da se kuva na pari. Neprestano mešajte dok ne dobijete kremastu teksturu. Sklonite sa pare i miksajte ponovo dok se ne ohladi.
Oprane i očišćene jagode izgnječite viljuškom. Izmiksajte slatku pavlaku i dodajte je u smesu od žumanaca. Dodajte i izgnječene jagode, pa sve dobro promešajte.
Smesu stavite u kalup za tortu, i ostavite je da odstoji u zamrzivaču preko noći.
Sutradan otopite belu čokoladu na pari, sasvim malo je prohladite, pa prelijte preko torte. Potom ostavite tortu još pet minuta u zamrzivaču.
Izvadite iz kalupa i ukrasite po želji - jagodama, rendanom čokoladom, listićima badema...