brza i laka priprema

LAGAN, SOČAN I OSVEŽAVAJUĆ: Mramorni kolač sa BOGATIM filom od JAGODA (RECEPT)

0

Ovaj kolač je lagan, sočan i osvežavajuć, a uz to se priprema vrlo brzo i lako, piše Lepa i srećna.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

200 g maslaca (sobna temperatura)
120 g šećera
kesica vanilin-šećera
4 jajeta
200 g brašna
sok 1-2 limuna
puna kašičica praška za pecivo
100 g čokolade
kašika kakaa
rum


Krem:

 

500 g maskarponea
2 dl pavlake za šlag
70 g šećera
250 g jagoda
sok 1 limuna

I još:

250 g jagoda
70 g šećera
kesica crvenog preliva za torte
ili crvenog želatina

 

Priprema:

 

Za testo penasto umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brašno s praškom za pecivo. Testo je gusto. Dodajte sok od limuna i rum, po želji. Pola smese stavite kašikom u pleh obložen pek-papirom, a u ostatak smese dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stavite u pleh sa žutom smesom i poravnajte. Pecite oko 20-25 minuta na 170 stepeni. Za krem prvo usitnite jagode sa šećerom i malo limunovog soka kao pire, pa dodajte maskarpone i umućenu slatku pavlaku. Preko mramornog kolača stavite krem, a preko krema preostale jagode sečene na listiće. Prelijte crvenim prelivom ili želatinom.

 

 

 

makonda-tracker