Ukusan i jednostavan desert za sve ljubitelje voćnih kolača.
Ovaj kolač hladi se nekoliko sati. Ipak, da je vredno truda videćete kad isprobate ovaj recept!
Sastojci:
- 125 grama mlevenog keksa
- 60 grama šećera
- Dve kašičice cimeta
- 76 grama putera, otopljenog
- 30 grama želatina,
- Sok od jedne pomorandže
- 160 mililitara ključale vode
- 120 mililitara hladne vode
- Kockice leda
- 250 mililitara slatke pavlake
- Pomorandže, isečene na kockice
Priprema:
Pomešajte mleveni keks, šećer, cimet i otopljeni puter, pa mesite dok ne dobijete ujednačenu smesu. Stavite u pleh, i pritiskajte dok se ne formira kora, pa pleh stavite u frižider da se kora stegne.
U većoj šerpi, želatin razmutite u ključaloj vodi, mešajući dok se potpuno ne rastvori. Zatim dodajte ceđenu pomorandžu, hladnu vodu i kockice leda, i mešajte dok ne počne da se zgušnjava.
Slatku pavlaku umutite u čvrst sneg, dodajte pomorandže iseckane na kockice i ostavite da se malo ohladi.
Zatim fil ravnomerno rasporedite po kori, premažite želatinom i stavite u frižider na nekoliko sati da se sve dobro stegne. Služite ukrašeno kolutovima pomorandže.