Ovakvu poslasticu do sada sigurno niste probali, a ukus će vas oboriti s nogu!
Potrebno je:
(za kore)
- 15 belanaca
- 30 kašika šećera
- 300 g mlevenih oraha
- 9 kašika mlevenog keksa
- prašak za pecivo
(za filove)
- 300-400g lešnik karamela
- 15 žumanaca
- 300g šećera
- 770 ml mleka
- 3 pudinga od karamele
- 250 margarina ili putera
- 300g mlevenog keksa (plazme)
- 100 g bele čokolade
- 500 ml šlaga (slatke pavlake)
Priprema:
1. Umutiti 5 belanaca sa 10 kašika šećera. Lagano umešati 100 g oraha i 3 kašike keksa i malo praška za pecivo.
Ispeći tri kore (na 180-200 stepeni oko 12 minuta) i ostaviti ih da se ohlade, piše Yumama.
2. U 700 ml mleka ukuvati tri pudinga od karamele.
3. Žumanca sa 300 g šećera umutiti na pari. Kada se fil ohladi dodati margarin (maslac), 300 g mlevenog keksa i 100 g otopljene bele čokolade.
4. Fil sa žumacima dobro izmešati sa ohlađenim pudingom.
5. Karamele istopiti u 70 ml mleka i preliti preko ohlađenih kora.
6. Filovati tortu sledećim redom: kora, fil, šlag. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal tako da šlag bude poslednji. Tortu ukrasiti po želji.
Uživajte!