Kombinacija ukusa kojoj niko nije uspeo da odoli - probajte jedan od najboljih kolača sa jagodama!
Recept za maštovit i ukusan kolač sa jagodama i ovsenim pahuljicama, piše Sensa.
Sastojci:
3 šolje glatkog brašna (može i ražano)
2 šolje sitnih ovsenih pahuljica
2 šolje šećera (smeđeg)
1 kašika cimeta u prahu
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
1 1/2 šoljica ulja
4 jaja
600 g svežih jagoda
Priprema:
Stavite rernu da se zagreje na 170 stepeni. U većoj posudi pomešajte brašno, 1 1/2 šolji ovsenih pahuljica. šećer, cimet, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja i dodajte ulje, a zatim dobijenu smesu sipajte u posudu sa brašnom. Dodajte i jagode.
Sve dobro umešajte, a onda od dobijenog testa umesite kolač u obliku klasičnog hleba. Površinu kolača pospite ostatkom ovsenih pahuljica. Pecite kolač oko 50 do 60 minuta. Kada je pečen, ostavite ga 5 minuta da se ohladi. Možete ga služiti i dok je vruć, ali i kada se potpuno ohladi. Uživajte!