Ovo je pravi uskršnji desert. Tako jednostavan za pripremu, a njegov kremasti ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
12 balona
150 g mlečne čokolade
300 g maskraponea ili nekog drugog kremastog sira
1/2 šolje šećera u prahu
1/2 šolje neutralne pavlake
1 kašika ekstrakta vanile
prstohvat soli
malo hladnog džema od kajsije
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje. Čiste balone naduvajte u obliku jajeta (ne treba da budu veliki), piše Stvar ukusa. Zatim istopite čokoladu i umočite balone u nju. Stavljajte na pleh i kad sve balone umočite u čokoladu prebacite u zamrzivač nekih 15-20 minuta da se stegne čokolada. U međuvremenu, napravite nadev od krem sira tako što ćete u većoj posudi pomešati sir, šećer u prahu, neutralnu pavlaku i ekstrat vanile. Zatim to mikserom sve lepo sjedinite. Kada izvadite balone iz zamrzivača odrežite vrhove i nežno uklonite balon iz čokolade. U svaku ljusku čokoladnog jajeta stavite par kašika krem sir smese i na vrh kašičicu hladnog džema od kajsije. Ako džem od kajsije počne da klizi, zamrznite ga još 10 minuta da se učvrsti.