Ovo je varijanta nekada omiljenog jela koje je često bilo na porodičnoj trpezi. Koh od graška u kome su još šunka i sir odličnog je ukusa i sprema se lako.
Sastojci: 300 g graška, 100 g krugova šunke, 2 jaja, 50 g margarina, 100 g sira, 1 glavica luka, 50 g brašna, 50 g prezli, 300 ml mleka, 1 muskatni oraščić, ulje, so, mleveni crni biber.
Pravilo turske kuhinje - ništa bez pite: Prolećne rolnice kakve do sada niste probali (VIDEO)
Način pripreme: U tiganju sa rastopljenim margarinom ispržite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte iseckanu šunku, posolite i pobiberite. Dodajte grašak, brašno i mleko. Odvojite belanca od žumanaca, a u sud sa žumancima dodajte sadržaj iz tiganja, izrendan sir, izrendani muskatni oraščić i promešajte.
Mikserom umutite belanca, posolite, pa sjedinite sa prethodno pripremljenom smesom. Kalup za kuglof poprskati uljem i prezlama, pa nanesite smesu za koh. Pecite 40 minuta na 200 stepeni.
Pečeni koh prevrnite na tacnu, secite i služite uz jogurt ili kiselo mleko, za doručak ili večeru.