Pravilan način ishrane!
Sastojci:
1 kašika putera ili ulja,
5-6 većih šargarepa,
1 -2 mlada crna luka (ili jedna glavica crnog luka),
1 komad svežeg đumbira (veličine palca na ruci),
1 kašika jabukovog sirćeta,
1 vezica peršunovog lista,
so, biber i malo ljute paprike (po ukusu)
Priprema:
Savršena čorbica, ili krem supa od šargarepe. Naravno pod uslovom da volite šargarepu. I pod uslovom da volite đumbir. Mislim da je najbolja u proleće kada se pojave prve mlade šargarepice, ali ovaj recept uopšte nije vezan za godišnje doba, čorbicu možete praviti tokom cele godine.
Šargarepu i đumbir operite, očistite i naseckajte na kockice, sameljite u blenderu ili narendajte na krupnije rende. Bitno je da đumbir iseckate što sitnije, kako od njega ne bi ostali končići.