PRIJATNO!

RECEPT KOJI ĆE SVAKA DAMA OBOŽAVATI: Palačinke koje ne goje - da, moguće je!

0

Palačinke nema ko ne voli, a ovaj recept je zdravija varijanta

foto: stil
foto: stil

Sastojci:

 

  • 1/2 čaše ovsenih pahuljica
  • ½ čaše kokosovog brašna
  • 1 /2 čaše prosa
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera ili meda
  • 1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
  • 1 kašika bezglutenskog brašna
  • 2 jaja
  • 2 dl mlake vode
  • 1 kašika ulja



Priprema:

 

Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samlevene kao proso i kokos.

 

Sjedinite masu s ostatkom namirnica.

 

Ostavite smesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru.

 

U tiganju zagrejte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.

 

Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene.

 

Za nadev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biće izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.

 

 

makonda-tracker