Osvežavajuće i ukusno!
Sastojci:
500 g belog slaga
2 pakovanja vecih piskota
2 kisele pavlake (oko 400 ml) sa 20 % mlecne masti
1 velika konzerva ananasa (830-850 g)
Priprema:
Umutitu penasto slag sa pavlakom.
Na tacnu za tortu naredjati piskote umakane u sok od ananasa.
Preko piskota namazati umucen slag sa pavlakom, pa preko ananas, zatim malo slaga da pokrije ananas, pa opet ponovo piskote i redom dok se sav materijal za tortu ne utrosi.
Ko ima strpljenja tortu ostaviti par sati, najbolje da prenoci u frizideru kako bi piskote sasvim omeksale, a fil se stegao.
Iseci tortu na parcad i posluziti.
Brza je, jako socna, mekana i ukusna, a kao sto vidite nije ni komplikovana za pravljenje.
Napomene: Ukoliko nevolite ananas mozete koristiti bilo koje voce po zelji, a i u fil mozete dodati ukoliko volite mlevene orahe, rendanu cokoladu, mleveni keks, grozdjice.
Prijatno i uzivajte u finoj torti!