Smrznuto voće je pravi izbor!
Sastojci:
500 g mlečnog namaza
250 ml slatke pavlake
200 g kisele pavlake
7 kašika vanilin šećera
5 kašika kristal šećera
20 g želatina
200 g šumskih borovnica
Priprema:
Smiksati borovnice štapnim mikserom. Staviti u činiju sir koji je odstajao na sobnoj temperaturi (ako je hladan, neće se fino umutiti i biti kremast) i šećer pa na kratko umutite mikserom, a zatim dodati kiselu pavlaku. U posebnoj činiji mikserom umutiti slatku pavlaku pa je dodajte masi od sira. Želatin potopiti u 200 ml vode i zagrevati uz neprekidno mešanje dok se ne istopi (ne treba da provri). Sipati ga u beli deo uz neprekidno mešanje a zatim dodati izmiksane borovnice. Premazati krem preko podloge od keksa, poravnati i staviti u frižider da prenoći. Cheesecake dekorisati svežim borovnicama i po želji, posuti prah šečerom radi lepšeg izgleda.