Mislite o pravilnom načinu ishrane!
Sastojci:
500 g bundeve
100 g šargarepe
1 krupniji krompir
1,25 l bistre supe
100 g pavlake
50 g ulja
1/2 glavice crnog luka
1 grančica ruzmarina
biber
so
Priprema:
Bundevu i krompir očistiti i iseći na kockice. Šargarepu iseći na kolutiće, a crni luk sitno iseckati.
Zagrejati ulje, dodati iseckan luk i propržiti da bude staklast.
Zatim dodati bundevu, krompir i šargarepu, zaliti sa malo supe, dodati ruzmarin, začiniti po ukusu i sve zajedno dinstati nekoliko minuta. Sipati ostatak supe i kuvati dok povrće potpuno ne smekša. Gotovu čorbu skloniti sa vatre, izvaditi grančicu ruzmarina i sve propasirati kroz gusto sito.
Čorbu zatim vratiti na šporet, pustiti da provri, umešati pavlaku i kratko prokuvati. Služiti toplo.