Zašto biste bacali stari hleb kada može naći odličnu primenu?
Potrebno je:
- 1/2 kg starog hleba
- 200 gr sira
- malo ulja
- malo susama
- 100 gr kačkavalja
- 100 gr suhomesnatog po želji
- 200 ml mleka
- 450 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
- 3 jaja
Priprema:
Hleb iseći na kockice. Sir izdrobiti, dodati jaja, jogurt, mleko, pecivo i malo ulja sve izjednačiti. Mali pleh obložiti papirom, staviti hleb na kockice i preliti sa smesom sira jaja i jogurta. Odozgo poređati kačkavalj ili narendati i staviti u rernu na 200 stepeni 40 minuta da lepo porumeni. Seći kad se malo prohladi. Idealno za doručak ili večeru. Za pravljenje ove pite potrebno je da hleb bude što suvlji, tj bajatiji.
( Izvor: Bakina kuhinja )