RECEPT KOJI OSVAJA

Ko još može odoleti UKUSNIM domaćim KROFNAMA?!

0

Voće i mekane krofne će biti pravi užitak nakon napornog radnog dana. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vreme je da obogatite svoju trpezu šarenim, neodljivim krofnama!

 

Sastojci:

 

500 gr brašna

15 gr. kvasca

1 kašičica šecera

korica limuna

3 jaja

kockica maslaca

ulje

100 ml. mleka

100 ml kisele vode

malo soli

 

Priprema: 

 

 

U malo mleka ili vode staviti kvasac i šećer i ostaviti 3 min da zapeni i istopi se.

U vanglicu razbiti jaja dodati kvasac, mleko, kiselu vodu, koricu limuna, istopljen maslac i brašna pa na kraju soli. Izmešati i dobro izraditi rukama ili varjačom.

 

Ostaviti pola sata da testo odmiri pokriveno. Istresti na sto koji malo pobrašnjivite i malo premesiti. Razviti u oravougaonik i vaditi krofne.

 

Na sredinu vaditi manje rupe ja sam koristila čep od ulja.

 

Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom. Pokriti folijom i ostaviti 10 min.

Pržiti u dubokom ulju na umerenoj temperaturi.

Odozgo možete staviti prah šećer sa vanilin šećerom ili ih dekorisati šarenim bojama i voćem. 

 

foto: Instagram

 

 

 

 

 

makonda-tracker