Lagano, a topi se u ustima… Milina!
Čokoladni kolač koji ćete lako zavoleti - brzo se pravi, a ima manje kalorija od mnogih drugih poslastica!
Sastojci:
3/4 šolje brašna
1 šolja šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
2 pune kašike kakaoa u prahu (gorkog)
1 kašičica soli
1 kašičica praška za peciva
3/4 kašičice sode bikarbone
Druga grupa sastojaka:
1 jaje
1/2 šolje mleka
2 kašike ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
1/2 šolje vode
Priprema:
U posudu za mućenje stavite prvu grupu sastojaka (brašno, šećer, kakao, so, prašak za peciva i sodu bikarbonu).
U posebnoj posudi izmešajte sastojke iz druge grupe, dodajte ih prvima i sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu i glatku smesu.
Zagrejte pola šolje vode i kada proključa dodajte je u smesu, pa sve dobro izmešajte.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, smesu izlijte u kalup i pecite oko 30 do 40 minuta.
Kolač isecitee na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolisati njihov unos.