ukusno i zdravo

Uz naše GLOSSY trikove napravite SAVRŠEN SUŠI svojoj porodici!

0

Neka vam dan krene užitkom. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Umorili ste se od uobičajenih recepata sa naseg podbeblja i želite da eksperimentišete? Onda nas sledite i pripremite odličan SUŠI

 

 

Sastojci: 

 

 

200g pirinča za suši 

2 lista nori alge

wasabi pasta

dimljeni losos

3 kašike pirinčanog sirćeta

2 kašike smeđeg šećera

2 kašike morske soli

soja sos

 

 

Priprema:

Pirinač staviti u veliku činiju i dobro isprati. Sipati pirinač u cediljku i ostaviti sat vremena da se dobro ocedi. Pirinač zatim držati u hladnoj vodi 15 minuta, nakon toga odliti vodu. 

Pirinač prebaciti u šerpu sa dubljim dnom i kuvati ga u 230ml vode, pet minuta na jakoj vatri. Smanjiti vatru i kuvati ga poklopljeno još deset minuta, dok voda ne nestane. 

Pirinčano sirće, šećer i so mešati sve dok se šećer ne otopi. Mešavinu dodati u pirinač i lagano promešati. U međuvremenu dok proces sa pirinčem traje, skuvati šargarepu i iseći na štanglice. Na isti način iseći i losos. Kada se pirinač ohladi možete krenuti sa postupkom uvijanja sušija.

 

 

Položite nori algu na bambusovu podlogu, poređajte pirinač, tako što ćete ostaviti praznu traku širine 1cm po dužini ivice alge. Po sredini pirinča namažite wasabi pastu, ali ne preterujte jer je veoma ljuta. Zatim ide šargarepa i losos.

 

 

Krenite sa rolanjem i to prema slobodnoj ivici bez pirinča, ujedno pritiskajući i skupljajući sadržaj, pirinač sa filom. 

Slobodnu ivicu alge nakvasite vodom, kako bi se lakše zalepila. Dobijene valjke secite na osam delova. 

 

Sada ste pri kraju. Servirajte sa soja sosom ili wasabi pastom. 

 

Prijatno!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ausma Kušnere (@ausmakusnere) on

 

makonda-tracker