Doručak koji sigurno vraća na bezibrižne i tople porodične trenutke.
Cicvara je staro tradicionalno jelo, ukoliko dodamo da je veoma kalorično i i posebno ukusno onda je to pravi početak dana!
U moru modernih i brzih recepata ovo jelo je svakako zapostavljeno a nekada je bilo nešto što su naši preci obožavali.
Veoma jednostavan ali i skroman recept vratiće duh naših nana u moderne domove.
Najosnovniji sastojci su melko, brašno i jaja.
Okušajte se jedno jutro i iznenadite ukućane, a za sve to potrebno vam je puno ljubavi i par stvari iz frižidera:
1. Sa vodom i mlekom pomešajte sir i ostavite da se kuva do ključanja.
2. Dodajte kukuruznog brašna uz neprestano mešanje, a zatim dodajte sir po ukusu.
3. Dodajte soli po potrebi, ali proverite koliko je cicvara slana od sira koji ste prethodno stavili.
4. Na kraju svega toga u već pripremljenu masu dodajte jedno žumance koja će cicvari dati prelepu žučkastu boju ali i nedoljiv ukus.
Prijatno!