stižu gosti

Vreme je za TULUMBE, a uz ove TRIKOVE dobiće savršenu boju i oblik!

0

Oduševite ukućane svojim umećem.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako na prvi pogled deluju kao veoma komplikovane za pripremu, za Tulumbe će vam biti potrebno 30 minuta, Odahnite domaćice.

 

Sastojci: 

 

Testo

 

400g brašna

400ml vode

150ml ulja

5 jaja

1 kašika soli

1kašika šećera

ulje za prženje

 

Agda

 

1 litar vode

600ml šećera

2limuna

 

Priprema: 

 

Staviti vodu, ulje, šećer, so da prokuva.

Kada prokuva ugasiti šporet pa dodati brašno i međati dok ne bude gušća masa. Kada se prohladi staviti jedno po jedno jaje i mešati dobro dok se smesa ne ujednači. Staviti smesu u kalup za tulumbe i praviti željene oblike i u toplo ulje, nikako u vruće. Pržite ih nekoliko minuta da dobiju žućkastu boju.

 

Napraviti agdu tako što ćete staviti vodu, šećer i limun da se kuva sve dok se šećer ne otopi. Agda je gotova kada polako klizi sa kašike.  Ostaviti da se ohladi. Vruće tulumbe staviti u hladnu agdu i prebaciti u tacnu za posluživanje.

 

Gotovi ste i možete uživati u poslastici!

 

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker