Oduševite ukućane svojim umećem.
Iako na prvi pogled deluju kao veoma komplikovane za pripremu, za Tulumbe će vam biti potrebno 30 minuta, Odahnite domaćice.
Sastojci:
Testo
400g brašna
400ml vode
150ml ulja
5 jaja
1 kašika soli
1kašika šećera
ulje za prženje
Agda
1 litar vode
600ml šećera
2limuna
Priprema:
Staviti vodu, ulje, šećer, so da prokuva.
Kada prokuva ugasiti šporet pa dodati brašno i međati dok ne bude gušća masa. Kada se prohladi staviti jedno po jedno jaje i mešati dobro dok se smesa ne ujednači. Staviti smesu u kalup za tulumbe i praviti željene oblike i u toplo ulje, nikako u vruće. Pržite ih nekoliko minuta da dobiju žućkastu boju.
Napraviti agdu tako što ćete staviti vodu, šećer i limun da se kuva sve dok se šećer ne otopi. Agda je gotova kada polako klizi sa kašike. Ostaviti da se ohladi. Vruće tulumbe staviti u hladnu agdu i prebaciti u tacnu za posluživanje.
Gotovi ste i možete uživati u poslastici!